2 Mart 2009 Pazartesi

ACIBADEM MUHALLEBİSİ

MALZEMELER
2 su bardağı süt4 yumurta sarısı1 limonbademyağı25 gr toz jelatin4/5 su bardağı toz şeker3 kedi dili bisküvi2 çorba kaşığı kuş üzümü4/5 su bardağı toz şeker100 gr sütlü çikolata4/5 su bardağı çiğ krema100 gr acıbadem bisküvisi1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Mikserde toz şekeri ve yumurtasarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın.Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin.2 çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün. Bunu ılık kremaya katın. Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın.Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin.Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın.Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder